Menu

Szájhigiénia

Amennyiben a makacs bakteriális foglepedék eltávolítása a cél, az otthoni alapos fogápolás gyakran nem elegendő. A szájüreg több területe csak nehezen hozzáférhető és ez által kivonja magát a hatékony tisztítás alól. A szájhigiénia lényege főként tehát az, hogy a fogkő – és nem csupán az ételmaradékok – eltávolításra kerüljenek. Ehhez a fogkefe önmagában kevés. A különösen veszélyeztetett fogközök megfelelő tisztításához szükség van továbbá fogselyem és interdentális (fogköztisztító) kefék használatára egyaránt. A fogak és a fogíny egészségének fenntartása érdekében, következésképp ajánlott rendszeres időközönként a fogszakorvosi rendelőben végzett professzionális szájhigiéniás kezelésen való részvétel.

Mi a professzionális szájhigiéniás kezelés?

A makacs bakteriális lepedék ellen – ami a fogszuvasodás és fogínygyulladás fő okozója – még a leglelkiismeretesebb fogtisztítás sem mindig hatásos. Erre való a professzionális szájhigiéniás kezelés. Ez által az összes kemény és puha lepedék, valamint baktériumok eltávolításra kerülnek. Fogszuvasodás és fogágy betegségek hatékonyan megelőzhetőek. Mindazonáltal a professzionális szájhigiéniás kezelés nagyban túlmutat a szokásos kontrollvizsgálat keretein belül történő lepedék eltávolításon, melynek célja mindenek előtt a fogkő eltávolítása.

Hogyan zajlik a professzionális szájhigiéniás kezelés?

A professzionális szájhigiéniás kezelés első lépése a fogazat alapos átvizsgálása. Ezután a fogfelszíneken, a fogközökben és a fogínytasakokban lévő lepedék kerül eltávolításra, speciális eszközök segítségével. A kávé, tea vagy cigaretta által okozott elszíneződések is erre a célra specializált műszer, mint például a homokfúvó készülék (air flow) segítségével tüntethetők el. Mivel a baktériumok először az érdes felületeken és a mélyedésekben telepednek meg, következik végül a polírozás, a fogak simává tétele érdekében.

Professzionális fogtisztítás Air-Flow eljárással

Az AIR-FLOW eljárás során magas nyomású levegő, víz és finom homokszemcse keverékét fújják a fogfelszínekre, ezáltal polírozva azt. Lepedék, puha lerakódások és elszíneződések gyorsan és fájdalommentesen eltűnnek – még a fogközökből is. A kinetikus energia gyengéd használata révén nem okoz károsodást és nem karcolja a fogfelszínt. Az eredeti AIR-FLOW ® eljárás röviden tehát a kulcs a sikerhez – fogorvos és páciens számára egyaránt.

Milyen gyakran érdemes elvégezteti a professzionális szájhigiéniás kezelést?

Tudományos kutatások kimutatták, hogy a professzionális szájhigiéniás kezelés féléves időközönkénti ismétlése a tökéletes kiegészítése az alapos tisztításnak, a fogak és fogíny egészségének megőrzése érdekében. Egyéni megbetegedési kockázat esetén viszont ettől eltérő időintervallum érvényes.

ÁRKÁDENT FOGÁSZAT

H-9700 Szombathely, Dolgozók útja 1/A
☎ Telefon: +36 94 341-741
☎ Mobil:+36 20 20 97145
E-mail: info @ arkadent.hu

Útvonaltervezés